Felienne is hoogleraar didactiek van de informatica aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en werkt een dag per week als docent op het Lyceum Kralingen in Rotterdam.
Felienne heeft in 2020 de Hedy programmeertaal ontwikkeld. Van 2012 tot 2018 organiseerde ze de Joy of Coding-conferentie. Ze is ook host van de SE-radio podcast, een van de populairste podcasts over software op het web. In 2021 won Felienne de Nederlandse Prijs voor ICT onderzoek.
Felienne zit in het bestuur van I&I (de vakvereniging van informaticadocenten) en ze is lid van TC39 (de commissie die JavaScript ontwikkelt)
Felienne blogt op felienne.com en schrijft columns voor AG Connect en de Ingenieur.
De beverkever wordt ook wel beverluis genoemd. En toen hij werd ontdekt (in 1869 in het beververblijf in de Rotterdamse Diergaarde) werd hij voor een vlo versleten. Dan moet het wel een raar beestje zijn, zo raar zelfs dat er in alle verwarring een tijdje een speciale insectenorde voor was opgericht. Toch is het een echte kever, maar dan wel eentje die leeft als een luis in de pels van de bever. Hij is blind, kan niet vliegen is nog geen drie millimeter lang. Zo plat als een dubbeltje kruipt hij op zijn kant tussen de haren van de bever door, vaak met honderden tegelijk. Wat hij daar precies eet is nog steeds niet helemaal duidelijk: vermoedelijk de vetten waarmee de bever zijn vacht waterdicht houdt, maar misschien ook wel huidschilfers. De beverkever was en is een raadselachtig insect.
Insect van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door:
EIS Kenniscentrum Insecten
Naturalis Biodiversity Center
De Nederlandse Entomologische Vereniging
Taxon Foundation
Uyttenboogaardt-Eliasen Stichting